مقاله در مورد ساختار بازار

ساخت وبلاگ

رقابت تجاری بسته به نوع ساختار بازار موجود در یک صنعت خاص ، اشکال مختلفی به خود می گیرد. این مقاله به بررسی چهار مدل اصلی ساختار بازار می پردازد:

  1. رقابت کامل
  2. رقابت انحصاری
  3. انحصار
  4. انحصار چندجانبه

انواع مختلف ساختار بازار و رقابت

در دنیای اقتصاد ، رقابت بین مشاغل همیشه یکسان یا سطح نیست. برخی از زمینه های صنعت انواع مختلفی از بازارها نسبت به سایرین دارند. در جایی که یک تجارت می تواند خود را در زمینه رقابت پیدا کند که در آن زمین بازی در سطح بازی قرار داشته باشد و به راحتی بتواند جای خود را بدست آورد ، دیگران خود را در زمین های بازی پیدا می کنند که به شدت جمع شده اند تا به نفع یک (یا چند بازیکن بزرگ) باشند. رایج ترین شکل ساختار بازار که در دنیای اقتصادی دیده می شود عبارتند از:

  1. رقابت کامل
  2. رقابت انحصاری
  3. انحصار
  4. انحصار چندجانبه

همه این ساختارهای بازار دارای ویژگی های تعیین کننده ای هستند که آنها را از یکدیگر جدا می کنند و همه به شکلی تنظیم می شوند که تمایز چشمگیری در نحوه عملکرد رقابت در آن بازار داشته باشد. ویژگی های تعیین کننده ساختار بازار یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده در تعداد و همچنین تعداد بازیکنان اصلی در آن بازار خاص خواهد بود.

نمونه ای از چنین شرکتی که به طور مؤثر در ساختار بازار خاص خود فعالیت می کند ، سامسونگ الکترونیک است. سامسونگ الکترونیک با درک و بازی به نقاط قوت ساختار بازار که شرکت خود را در آن پیدا می کند ، توانسته است به یکی از بزرگترین و موفق ترین شرکت های در دنیای تجارت تبدیل شود.

رقابت کامل و تعادل در ساختار بازار

اولین ساختار بازار که شرح داده می شود ، رقابت کامل است. این ساختار بازار به راحتی با این واقعیت تشخیص داده می شود که موانع کم آن برای ورود به خریدار و فروشنده امکان ادامه عملکرد تعداد زیادی از بنگاه ها را فراهم می کند (Econ Guru ، 2006). با ساختار بازار مانند این ، بنگاههای جدید تا زمانی که یک محصول یا خدمات را به یک پایگاه مصرف کننده ارائه دهند که با استقبال خوبی از آنها ارائه می شود ، می توانند به طور مداوم وارد بازار شوند.

بنابراین ، بهره وری اقتصادی در ساختار بازار رقابت کامل به دلیل این موانع ورودی کم برای شرکتهای جدید بسیار زیاد است ، که باعث می شود سطح مداوم و مداوم رقابت توسط تعداد مختلفی از بنگاههای موجود در این بخش حفظ شود. بازار (رایلی ، 2012). یکی از مزایای رقابت کامل ، دسترسی آسان تر به تقسیم بازار و تعیین جمعیت شناسی بازار است. با این حال ، یکی از شگفت آور ترین عوامل در مورد این نوع ساختار بازار ، هنگام بررسی رفتار نوآورانه بنگاهها در این بازار مشاهده می شود.

با نگاه اول ، طبیعتاً تمایل به این باور دارد که رفتار نوآورانه برای یک بازار رقابت کامل بسیار قوی خواهد بود زیرا شرکت های نوپا می خواهند راه های جدید و خلاقانه ای برای بازاریابی به منظور سوق دادن بنگاه های خود به موقعیت قرار گرفتن در معرض قرار دهند. و موفقیتتحقیقات نشان می دهد که این فرضیه نادرست است. در عوض ، رفتار نوآورانه یک بازار رقابت کامل نسبتاً ضعیف است.

وی گفت: "در واقعیت سرمایه داری که از تصویر کتاب درسی آن متمایز است ، این نوع رقابت نیست که حساب می کند بلکه رقابت است که یک هزینه تعیین کننده یا مزیت کیفیت را ارائه می دهد و نه در حاشیه سود و خروجی شرکت های موجود بلکه در آنها قرار می گیرد. بنیادها و زندگی آنها ، "(رایلی ، 2012).

ساختار بازار انحصاری سبک قدیمی به سبک قدیمی

نوع بعدی ساختار بازار که باید مورد بررسی قرار گیرد ، ساختار بازار انحصاری رقابت است.

در این نوع بازار ، به طور معمول انتظار می رود تعداد زیادی از بنگاهها را که "محصول مادرزادی با تمایزهای قابل تشخیص" تولید می کنند ، ببینند (Econ Guru ، 2006).

این بدان معنی است که شرکت های موجود در این ساختار بازار رقبای مختلفی را در بازار خواهند داشت ، اما هر رقیب در حال فروش نوع کمی متفاوت از محصول خواهد بود. در این بازار ، موانع ورود هم برای خریدار و هم برای فروشنده بسیار کم است و امکان ورود یا خروج آسان از بازار را فراهم می کند (Hubbard & O'Brien). به عنوان مثال Docs Google و Microsoft Word را با یکدیگر مقایسه کنید. هر دو شرکت نرم افزار پردازش داده و کلمه را ارائه می دهند که دارای ویژگی های مشابه اما کاملاً متفاوت هستند.

یکی از ویژگی‌های متمایز شرکت‌ها در این ساختار بازار، از قیمت‌گذاری موجود در آن است. در بازار رقابت انحصاری، شرکت ها به عنوان قیمت ساز عمل می کنند. آنها می توانند قیمت محصولات خود را تعیین، افزایش و کاهش دهند زیرا آنها چیزی را می فروشند که کاملاً فردی است (Economics Online).

به دلیل راه اندازی این ساختار بازار، سطح نوآوری بسیار قوی در نظر گرفته می شود زیرا شرکت هایی که وارد بازار می شوند می توانند تغییرات ظریفی را در محصولات موجود ایجاد کنند تا محصولات جدید و منحصر به فرد ایجاد کنند. بنابراین، این ساختار بازار تاکید زیادی بر تبلیغات دارد.

شرکت‌هایی که در بازار رقابت انحصاری فعالیت می‌کنند، «اغلب در رقابت شدید با شرکت‌های دیگر (محلی) هستند که محصول یا خدمات مشابهی را ارائه می‌دهند، و ممکن است نیاز به تبلیغات محلی داشته باشند تا مشتریان تفاوت‌هایشان را بدانند» (اکونومیکس آنلاین).

در حال مطالعه بازاریابی سطح بالا؟استفاده از Ultius را برای نیازهای پایان نامه خود در نظر بگیرید.

نقش انحصار در یک اقتصاد ساختاریافته

سومین ساختار بازار که در دنیای اقتصاد دیده می شود، انحصار است. انحصار به عنوان بازاری شناخته می شود که در آن تنها یک ارائه دهنده کالا یا خدمات به مصرف کنندگان وجود دارد (Econ Guru). در این نوع ساختار بازار، موانع برای ورود بسیار زیاد است، زیرا شرکتی با تمام قدرت موجود در بازار می تواند قیمت های خود را کاهش دهد و رقبا را مجبور به خروج از بازار کند. ایالات متحده در طول دهه 1890 با تصویب قانون ضد تراست شرمن شروع به لغو انحصارات در داخل کشور کرد.

از دیدگاه خریدار، موانع کم است زیرا انتخاب آنها برای محصولات یا خدمات بسیار محدود است. در یک انحصار خالص که تنها یک شرکت بازار را کنترل می کند، نوع محصول بسیار محدود است. در واقع، منحصراً محدود به چیزی است که آن شرکت خاص به مصرف کنندگان خود ارائه می دهد (رایلی، 2012).

به عنوان قدرت کنترل بازار، شرکتی که در یک انحصار فعالیت می کند، به عنوان یک قیمت ساز در نظر گرفته می شود، زیرا قادر خواهد بود به طور مستمر هزینه محصول یا خدمات ارائه شده خود را تعیین، افزایش و کاهش دهد. در این نوع ساختار بازار، کارایی اقتصادی با خطر آسیب مواجه است، زیرا شرکت کنترل کننده مجبور نیست با هیچ رقابتی مقابله کند، که می تواند به شرکت در طول زمان ناکارآمد شود (ریلی، 2012).

همین امر در مورد رفتار نوآورانه در یک بازار انحصاری نیز صادق است. این شرکت کنترل کننده هیچ دلیل واقعی برای تجسم مجدد و طراحی مجدد محصولات یا خدمات خود ندارد و در عوض می تواند ارتقاء و به روزرسانی ها را با سرعت خود و بدون فوریت واقعی منتشر کند. اگرچه شایان ذکر است که بنگاهی که انحصار بازار را در اختیار دارد ، می تواند یک رفتار ابتکاری قوی نیز داشته باشد زیرا قادر است سود زیادی را برای تحقیق و توسعه خرج کند.

الیگوپولی ها و تلاش های شرکت ها برای کنترل بازار

ساختار نهایی بازار برای مشاهده الیگوپولی است. مشابه با انحصار از بسیاری جهات ، الیگوپولی در مقایسه با اولی تفاوت عمده ای دارد. در یک انحصار ، یک بنگاه وجود دارد که بازار را کنترل می کند ، در حالی که یک الیگوپولی چند شرکت دارد که بر بازار حاکم است (Econ Guru ، 2006). ساختار بازار مانند این موانع قابل توجهی را برای بنگاه های جدید که وارد بازار می شوند ، ایجاد می کند زیرا باید با چندین غول شرکت رقابت کنند ، اما به دلیل گزینه های مختلف در دسترس او ، موانع محدودی را برای خریدار ایجاد می کنند.

بنگاه هایی که بر بازار یک الیگوپولی مسلط هستند ، می توانند برای بخش بیشتر عمل کنند ، زیرا سازندگان قیمت تا زمانی که بنگاه های غالب قیمت های خود را نسبتاً مشابه نگه می دارند (رایلی ، 2012). نمونه ای از این اتفاق در دنیای واقعی در صنعت گاز مشاهده می شود. بنگاههای بزرگی که صنعت را کنترل می کنند قادر به تعیین قیمت بنزین به هر آنچه که باید انتخاب کنند ، تا زمانی که رقابت به طور چشمگیری قیمت خود را کاهش ندهد و بخش بیشتری از بازار را برای استفاده از محصول خود به طور انحصاری جذب کند. در این بازار است که رفتار نوآورانه بالاترین است (رایلی ، 2012).

به نظر می رسد شرکت های غالب بخش قابل توجهی از منابع بازاریابی خود را صرف تحقیق و توسعه می کنند تا بتوانند نوآورانه ترین محصولات را برای ارائه به پایگاه مصرف کننده خود به منظور تلاش برای به دست آوردن کنترل بزرگتر از بازار و به دست آوردن یک مزیت رقابتی داشته باشند. بیش از رقبای اصلی آنها. این نوع ساختار بازار است که سامسونگ الکترونیک خود را بخشی از آن می داند.

سامسونگ الکترونیک در بازاری فعالیت می کند که به وضوح یک الیگوپولی است. یکی از مهمترین مؤلفه های این شرکت در فروش تلفن همراه آن دیده می شود. در این بازار ، سامسونگ به عنوان یک نیروی غالب به همراه شرکت هایی مانند اپل ، موتورولا و ال جی فعالیت می کند. در خارج از این بازیکنان اصلی ، این رقابت بسیار محدودتر است.

به دست آوردن جایگاه در این بازار برای شرکت های خارجی بسیار دشوار است زیرا شرکت های غالب در حال حاضر کنترل درصد زیادی از پایگاه مصرف کننده دارند. اثربخشی ساختار بازار برای سامسونگ بسیار مفید است ، و آنها از آن استفاده کامل کرده اند تا به یکی از شرکتهای غالب در بازار خاص خود تبدیل شوند. مستقیماً از ساختار بازار است که اشکال کار و تقاضا برای سامسونگ شکل گرفته است.

سامسونگ و الیگوپولی

تقاضا که سامسونگ دریافت می کند تقریباً به طور کامل به عنوان نتیجه ساختار بازار یک الیگپولی بنا شده است. از آنجا که سامسونگ یک استراتژی تجاری ایجاد کرده است که قادر به تسلط بر بازار است و تأکید زیادی بر تحقیق و توسعه محصولات جدید و نوآورانه دارد ، این شرکت قادر است محصولات برتر فناوری را به پایگاه مصرف کننده خود ارائه دهد که امکان تقاضا برای محصولات خود را فراهم می کند. بالا آمدن.

Galaxy S III نمونه ای کامل از این است. این محصول خاص چنان نوآورانه و به خوبی طراحی شده است که به سامسونگ اجازه داده است که به یکی از فروشندگان برتر تلفن های همراه در سراسر جهان تبدیل شود و به طور مداوم آیفون 5 (رقابت اصلی سامسونگ از اپل) را به طور مداوم مورد ضرب و شتم قرار داده است. از نظر نیروی کار و همچنین عرضه ، همان اصل اساسی صادق است.

این به دلیل سهم غالب بازار است که سامسونگ با موفقیت در ساختار بازار خود کنترل می کند که به شرکت امکان تولید محصولات زیادی را می دهد و عرضه خود را به اندازه کافی بالا نگه می دارد تا تقاضای آن را برآورده کند ، و برای تولید چنین سطح بالاییسامسونگ با عرضه محصولات جدید و نوآورانه قادر به استفاده از نیروی کار بزرگی برای همه چیز از مونتاژ یک محصول گرفته تا تحقیق و توسعه روشهای جدید برای طراحی ، بازار و در نهایت فروش به پایگاه مصرف کننده خود است.

نتیجه

ساختارهای بازار نقش مهمی در نحوه انجام یک شرکت قادر به انجام تجارت دارد. با فهمیدن چه نوع ساختار بازار که یک شرکت در آن قرار دارد ، آن شرکت می تواند ببیند که آیا هزینه تجارت ارزش ادامه آن را دارد یا خیر. عواملی که انواع مختلفی از ساختارهای بازار را از هم جدا می کنند ، می تواند تفاوت در این باشد که آیا یک شرکت نوپا قادر به موفقیت آمیز خواهد بود یا توسط بازیکنان اصلی که در حال حاضر در آن ساختار خاص بازار وجود دارند ، از مشاغل هدایت می شوند.

با درک و بازی با ساختار بازار ، برخی از شرکت ها مانند سامسونگ الکترونیک توانسته اند بسیار موفق شوند. ساختارهای مختلف بازار تأکید بر عوامل مختلف است. با این حال ، یک حقیقت برگزار می شود. در پایان ، هر بنگاه به سادگی در تلاش است تا محصولات یا خدمات خود را به پایگاه مصرف کننده خود سوق دهد. این یکی از بسیاری از بدیهیات اقتصادی است که در نتیجه نوشتن مقاله و تحقیق به وجود آمده است.

فارکس کاران ایران...
ما را در سایت فارکس کاران ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ديناروند فهيمه بازدید : 47 تاريخ : شنبه 20 خرداد 1402 ساعت: 0:31