بازار: تعریف و طبقه بندی بازارها

ساخت وبلاگ

در این روز ، جمعیت جهان 8 میلیارد نفر است که سهم هندوستان دوم است ، یعنی 1. 234 میلیارد نفر در 6،78،999 روستا ، 5،165 شهر ، 5،570 تاسیل ، 595 منطقه ، 7 منطقه اتحادیه و 28 ایالت بزرگ و کوچک که دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند ، گسترش یافته است. پویاییبرای افراد بازاریابی ، مردم نماینده بازار هستند. این 1. 234 میلیارد نفر به سیستم بازاریابی بستگی دارند و به طور مستقیم یا غیرمستقیم به بازاریابی مشغول هستند.

این مصرف کنندگان اقتصاد نمایانگر چرخ مصرف هستند. از سوی دیگر ، چرخ تولید متشکل از تولیدکنندگان و تولید کنندگان کالاها و خدمات به بازاریابی متکی است تا کالاها و خدمات خود را به کسانی که نیاز دارند و مایل به پرداخت هزینه هستند ، سوق دهند.

این کمربند بازاریابی است که این چرخ های تولید و مصرف را برای مزایای متقابل متصل می کند. یعنی فعالیتهای صنعتی و تولیدی معنایی ندارند ، مگر اینکه تولید آنها برای پول یا پول به ارزش متقابل قابل قبول برای خریداران و فروشندگان باشد.

یعنی تولید و تولید یک چیز است و بازاریابی چیز دیگری است. آنها به سمت خود ، بدون هدف در خدمت نیستند. به همین دلیل است که بازاریابی بسیار مهمتر از تولید است زیرا شروع به شروع به موتور اقتصاد می کند.

به عنوان مقدمه ای در مورد موضوع ، همانطور که موضوع نشان می دهد بحث مفصلی وجود دارد. ماژول با سؤالات مبتنی بر ماژول و مطالعات موردی مبتنی بر ماژول به پایان می رسد.

بازار ، بازاریابی و مدیریت بازاریابی:

برای درک معنای کامل و وضعیت مدیریت بازاریابی در دنیای کنونی ، نیاز به درک معنی و پیامدهای اصطلاحات "بازار" و "بازاریابی" وجود دارد. از این رو ، این سه اصطلاح از نزدیک در زیر توضیح داده شده است.

تعریف - بازار چیست؟

اصطلاح "بازار" از کلمه لاتین "Marcatus" با داشتن فعل "Mercari" حاکی از "تجارت" "ترافیک وسایل نقلیه" یا "مکانی است که تجارت در آن انجام می شود" سرچشمه گرفته است. برای یک فرد غیرمستقیم ، کلمه "بازار" مکانی است که کالاها و اشخاص از نظر جسمی در آن حضور دارند. برای او ، "بازار" "بازار" است که از "بازار ماهی" ، "بازار گوشت گوسفند" ، "بازار گوشت" ، "بازار سبزیجات" ، "بازار میوه" ، "بازار دانه" صحبت می کند. برای او ، این یک جماعت از خریداران و فروشندگان است که معامله ای را انجام دهند.

با این حال ، برای ما به عنوان دانش آموزان بازاریابی ، این به معنای بسیار بیشتر است. به معنای وسیع تر ، این کل منطقه ای است که در آن خریداران و فروشندگان با یکدیگر در تماس هستند و با استفاده از آنها قیمت کالاها به راحتی و به سرعت مساوی می شوند.

طبقه بندی بازارها - سنتی:

بازارها را می توان در پایه های مختلفی طبقه بندی کرد که بیشتر پایه های رایج عبارتند از: منطقه ، زمان ، معاملات ، تنظیم و حجم تجارت ، ماهیت کالاها و ماهیت رقابت ، تقاضا و شرایط عرضه. این طبقه بندی از رویکرد سنتی خارج است.

به طور سنتی ، یک بازار یک مکان فیزیکی بود که خریداران و فروشندگان برای خرید و فروش کالاها جمع می شدند. اقتصاددانان یک بازار را به عنوان خریداران و فروشندگان مجموعه توصیف می کنند که از یک محصول یا کلاس خاص برخوردار هستند.

الف) بر اساس منطقه:

با استفاده از منطقه ، می تواند بازارهای محلی ، منطقه ای ، ملی و بین المللی وجود داشته باشد. بازارهای محلی محدود به محلی است که بیشتر در کالاهای قابل خراب و نیمه قابل ویرایش مانند ماهی ، گل ، سبزیجات ، تخم مرغ ، شیر و برخی دیگر سروکار دارند.

بازار منطقه ای یک منطقه وسیع تر ممکن است یک منطقه ، یک ایالت یا بین ایالتی باشد که در دوام مصرف کننده و غیر دوام و محصولات صنعتی از جمله محصولات کشاورزی انجام می شود.

در مورد بازارهای ملی ، منطقه تحت پوشش مرزهای ملی است که به کالاهای مصرفی با دوام و غیر بادوام ، کالاهای صنعتی ، فلزات ، محصولات جنگلی ، محصولات کشاورزی می پردازند.

در مورد بازار جهانی یا بین المللی ، حرکت کالاها در سراسر جهان گسترده است و آن را به عنوان یک بازار واحد تبدیل می کند. لازم به ذکر است که به دلیل آخرین فن آوری های حمل و نقل ، ذخیره سازی و بسته بندی ، حتی فساد پذیر ترین کالاها در سراسر جهان فروخته می شود ، نه این فقط دوام.

ب. بر اساس زمان:

مدت زمان عامل است. بر این اساس ، می توان بازارهای دوره کوتاه و دوره ای طولانی داشت. بازارهای کوتاه مدت برای کالاهای بسیار قابل فساد از انواع مختلف است و بازارهای دوره ای طولانی برای کالاهای با دوام با انواع مختلف ممکن است تولید یا تولید شوند.

ج - بر اساس معاملات:

با توجه به ماهیت معاملات ، این می تواند بازارهای "نقطه" و "آینده" باشد. در بازار "نقطه" ، پس از انجام معامله ، تحویل صورت می گیرد ، در حالی که در صورت وجود بازارهای آینده ، معاملات در انتظار تحویل و پرداخت برای تاریخ های آینده نهایی می شوند.

D. بر اساس مقررات:

با تنظیم مقررات ، بازارها را می توان تنظیم و غیر تنظیم کرد."بازار تنظیم شده" موضوعی است که در آن معاملات تجاری طبق قوانین و مقررات تعیین شده در مورد ، کیفیت ، قیمت ، تغییرات منبع و غیره انجام می شود.

اینها می توانند در محصولات کشاورزی یا تولید و اوراق بهادار باشند. از طرف دیگر ، بازار کنترل نشده یک بازار آزاد است که در آن هیچ قانون و مقررات وجود ندارد. حتی اگر آنها در آنجا باشند ، طبق الزامات احزاب مبادله اصلاح می شوند.

E. بر اساس حجم تجارت:

با توجه به حجم تجارت به عنوان یک پایه ، می توان دو نوع بازار یعنی "عمده فروشی" و "خرده فروشی" وجود داشت. بازارهای عمده فروشی توسط تجارت و عمده فروشان با حجم زیاد نشان داده شده است.

از طرف دیگر ، بازارهای "خرده فروشی" مواردی هستند که مقدار خریداری شده و فروخته شده در مقیاس کوچک است. فروشندگان خرده فروشانی هستند که از عمده فروشان خریداری می کنند و به مصرف کنندگان می فروشند.

F. بر اساس ماهیت کالا:

با در نظر گرفتن ماهیت کالا ، می توان بازارهای کالایی ، بازارهای سرمایه را در اختیار داشت. بازارهای "کالاها" به نفع مواد ، تولید ، کالاهای تولیدی ممکن است مصرف کننده و بازار صنعتی و شمش باشند که با فلزات گرانبها سروکار دارند.

بازار "سرمایه" بازاری برای امور مالی است. این بازارها را می توان در بازار "پول" که در وام و وام گرفتن پول قرار دارد تقسیم کرد. بازار "اوراق بهادار" یا "سهام" بازار معاملات در خرید و فروش سهام و بدهی ها و بازار "ارز" که در آن یک بازار فارکس است که خرید و فروش ارزهای خارجی ممکن است سخت یا نرم باشد.

G. بر اساس ماهیت رقابت:

بر اساس رقابت یا نیروهای رقابتی ، می توان بازارهای متنوعی برای یک محصول یا خدمات وجود داشت. با این حال ، تنها دو نفر مهمترین ، کامل و ناقص هستند.

یک بازار "عالی" یکی از مواردی است که توسط:

(الف) تعداد زیادی از خریداران و فروشندگان

(ب) شیوع کمترین قیمت برای محصولاتی که "همگن" هستند

ج) دانش کامل از طرف خریداران و فروشندگان

(د) ورود و خروج رایگان بنگاهها در بازار. این نوع برای بازارها به سختی وجود دارد.

مورد دیگر "ناقص" است که توسط:

(الف) محصولات ممکن است مشابه باشند اما یکسان نیستند

(ب) قیمت های مختلف برای یک کلاس از کالاها

ج) وجود موانع جسمی و روانی در حرکت کالاها

(د) هیچ دانش کاملی در مورد محصولات و ابعاد دیگر از طرف خریداران و فروشندگان وجود ندارد.

ح. بر اساس تقاضا و عرضه:

براساس شرایط تقاضا و عرضه یا نگه داشتن خریداران و فروشندگان ، می تواند بازارهای فروشنده و خریدار باشد. بازار فروشنده جایی است که فروشندگان در صندلی راننده قرار دارند و خریداران در پایان دریافت هستند.

به عبارت دیگر ، این وضعیتی است که تقاضا برای کالاها از عرضه فراتر می رود. از طرف دیگر ، بازار خریدار جایی است که خریداران در موقعیت فرماندهی قرار دارند. یعنی عرضه بیش از تقاضای کالا است.

طبقه بندی بازارها - مدرن:

طبقه بندی مدرن مبتنی بر جهت گیری مصرف کننده است زیرا در سیستم اقتصادی مدرن مصرف کننده پادشاه پین و یک نیروی محرک تعیین کننده است.

بر این اساس ، کارشناسان بازاریابی بازارها را بر اساس چنین طبقه بندی گسترده ای یعنی بازارهای مصرف کننده ، تجارت ، جهانی و غیرانتفاعی و دولتی شناسایی کرده اند.

بازارهای مصرف کننده:

این بازارها در فروش محصولات و خدمات با دوام و غیر قابل تحمل مصرف کننده تخصص دارند ، زمان خوبی را در تلاش برای ایجاد یک تصویر برتر برند اختصاص می دهند. این موارد ممکن است کفش ، پوشاک ، پوشاک ، وسایل خانگی مانند تلویزیون ، سیستم صوتی ، ماشین لباسشویی ، فن ها ، از یک طرف و چای ، قهوه ، پودر چای ، پودر قهوه ، بیسکویت ، پخش نان ، کرم دندانپزشکی ، زیبایی های شخصی مراقبت های شخصی باشد.، برنج ، گندم ، جو دوسر ، مخلوط لذیذ و غیره.

بخش اعظم قدرت برند بر توسعه یک محصول و بسته بندی برتر ، اطمینان از در دسترس بودن و پشتیبان آن با ارتباطات درگیر و خدمات قابل اعتماد است. این وظیفه ساخت تصویر واقعاً پرخاشگر است زیرا بازار مصرف در طی دوره زمانی تغییر رنگ خود را تغییر می دهد.

بازارهای تجاری:

این بازار خریداران و فروشندگان تجاری است. خریداران مشاغل کالاهایی را با هدف تولید یا فروش کالا به دیگران با سود خریداری می کنند. بنابراین ، بازاریابان مشاغل باید به طور مؤثر نشان دهند که چگونه محصولات آنها به خریداران در کسب درآمد بالاتر یا کاهش هزینه ها کمک می کند.

بنابراین ، شرکت هایی که کالاها و خدمات تجاری را می فروشند ، غالباً با خریداران حرفه ای آموزش دیده و آگاه روبرو هستند که مهارت در ارزیابی پیشنهادات رقابتی دارند.

این بازارها در مواد خام ، قسمت های ساختگی ، لوازم ، تجهیزات ، تجهیزات و خدماتی که به بخشی از محصولات نهایی مصرف کنندگان تجارت تبدیل می شوند ، سروکار دارند. تبلیغات نقش موقت خود را ایفا می کند.

با این حال ، فروش شخصی دست بالایی دارد. قیمت محصول ، کیفیت و شهرت تأمین کنندگان تجارت نقش مهمی دارد.

بازارهای جهانی:

بازارهای جهانی شامل خریداران و فروشندگان در سراسر جهان است. شرکت هایی که کالاها و خدمات را در مکان جهانی بازار می فروشند ، سود جهانی را شامل می شوند که شامل تصمیمات و چالش ها می شود.

برای موفقیت ، آنها باید تصمیم بگیرند که کدام کشور را وارد کنند؟

چگونه وارد هر کشور شویم؟

یعنی به عنوان صادرکننده، شریک مجوز یک جوینت ونچر، سازنده قراردادی یا تنها سازنده، چگونه می توان ویژگی های محصول و منبع خود را با هر کشوری تطبیق داد؟

چگونه محصولات خود را در کشورهای مختلف قیمت گذاری کنیم؟

و چگونه می توان ارتباطات خود را با فرهنگ های مختلف کشورهای مختلف تطبیق داد؟

این تصمیمات باید در مواجهه با الزامات مختلف برای خرید، مذاکره، مالکیت، و دفع اموال تحت فرهنگ، زبان، و نظام های حقوقی و سیاسی مختلف اتخاذ شوند. و ارز خارجی که در معرض نوسانات است، پیامدهای خاص خود را دارد. نیازی به گفتن نیست که این کالاها و خدمات اعم از مصرفی و صنعتی یا تجاری.

بازارهای غیرانتفاعی و دولتی:

شرکت‌ها محصولات و خدمات خود را به سازمان‌های غیرانتفاعی مانند معابد، کلیساها، دانشگاه‌ها، مؤسسات خیریه و ادارات دولتی در سطح محلی، ایالتی و مرکزی می‌فروشند. شرکت هایی که محصولات و خدمات خود را به بازار عرضه می کنند باید جنبه قیمت را در نظر بگیرند زیرا این خریداران قدرت خرید محدودی دارند.

باز هم، اگر تلاشی برای طراحی چنین پیشنهادی صورت گیرد، قیمت های پایین تر بر ویژگی ها و کیفیت محصولات و خدمات تأثیر منفی می گذارد.

از این رو، این خریداران از طریق مناقصه خرید می کنند که در آن کمترین پیشنهاد مورد علاقه است زیرا جایگزینی وجود ندارد. آنها همچنین به دوره اعتبار طولانی تری نیاز دارند.

فارکس کاران ایران...
ما را در سایت فارکس کاران ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ديناروند فهيمه بازدید : 58 تاريخ : جمعه 19 خرداد 1402 ساعت: 23:35